Bij de praktijkondersteuner (POH-s)

 

 

 

Afspraken bij de Prakijkondersteuner (Mw. Ans van den Berg)

De praktijkondersteuner verleent huisartsgeneeskundige zorg, bijvoorbeeld aan patiënten met een chronische aandoening. De praktijkondersteuner werkt nauw samen met de huisartsen en assistenten. De praktijkondersteuner heeft als professional op HBO-niveau een eigen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor de door haar uitgevoerde delen van de huisartsgeneeskundige zorg. De huisarts is eindverantwoordelijk voor de huisartsgeneeskundige zorg die de praktijkondersteuner verleent.

U kunt bij de praktijkondersteuner een afspraak maken voor het spreekuur:

COPD

COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem, dit zijn longaandoeningen. Om de zorg voor deze patiënten te optimaliseren, houdt de praktijkondersteuner zich bezig met; Jaarlijkse -en tussentijdse controles bij klachten van de longen, m.b.v. een longfunctieonderzoek, het geven van voorlichting, educatie, adviezen en instructie aan patiënten met COPD. Het begeleiden en coachen van de patiënt en de omgeving van de patiënt.

CVRM: CVRM staat voor Cardiovasculair Risico Management.

Hier vallen de patiënten onder die in het verleden een hart –of vaatziekte hebben gehad en die niet meer onder controle zijn bij een specialist, of mensen die een verhoogd risico hebben op het krijgen van een hart –of vaatziekte. Om het risico op een hart –of vaatziekte zoveel mogelijk te beperken, draagt de praktijkondersteuner zorg voor; Jaarlijkse- en driemaandelijkse controles. Het geven van voorlichting, educatie, adviezen en instructie aan patiënten met een hart –of vaatziekte of een verhoogd risico daarop. Het begeleiden en coachen van de patiënt en de omgeving van de patiënt.

Diabetes Mellitus

Diabetes Mellitus, ook wel suikerziekte genoemd. Jaarlijkse- en driemaandelijkse controles. Het geven van voorlichting, educatie, adviezen en instructie aan patiënten met diabetes mellitus, en zo nodig aan diens leefomgeving, over het ziektebeeld en de behandeling . Gezondheidsvoorlichting en/of advies t.a.v.: medicijngebruik, leef- en gedragsregels (dieet, rust/activiteit, mobiliteit,), aanvraag en gebruik van hulpmiddelen en dagbestedingsmogelijkheden. Begeleiding en coaching van de patiënt, en zo nodig diens leefomgeving, ten aanzien van zelf management van de ziekte (medicijnen, therapietrouw, voeding etc.). Het leren omgaan met en het hanteren van de consequenties van de aandoening en het hanteren van de leefregels.

Mw. A.F. van den Berg

Werkzaam op dinsdag, woensdag


 

CONTACT

Spoednummer 010-4161168
optie 1
Huisarts K.D.Begashaw
G.A.Soetemanweg 25
3195TC, Pernis
Telefoon: 010-4161168
Fax:  010-4165985
Routebeschrijving >

BOOK YOUR APPOINTMENT

Lorem ipsum dolor sit amet, consec tetur adipisc.